چرا نوبت دهی و ویزیت آنلاین؟
امتیاز:
چرا نوبت دهی و ویزیت آنلاین؟
بیش از 20 سال طبابت به عنوان روانپزشک و آشنایی با مشکلات بیماران در مطب و بدنبال پاندمی ویروس کرونا در جهان در سال 98 بر آن شدم که خدمات را از چارجوب سنتی به روشی پیشرفته تر ارائه نمایم. هرچند در ابتدا این روش کمی دشوار به نظر می رسد ولی وجود فواید متعدد زیر انتخاب این روش را تاکید می کنند:
امکان انتخاب روز و ساعت ویزیت به صورت آنلاین
اشغال بودن خطوط تلفن و عدم پاسخگویی همزمان منشی به هر دو خط و حضور منشی تنها سه روز در هفته باعث ناراحتی اغلب بیماران بوده تا بتوانند وقت ویزیت مناسب را انتخاب کنند، که در این روش انتخاب وقت به صورت 24 ساعته بوده و نیاز به تماس با منشی نیست. در ضمن بیماران می توانند براساس قواعدی بدون تماس مجدد تلفنی از طریق وب سایت وقت های خود را کنسل یا جابجا نمایند.
امکان ویزیت بیماران در هر نقطه امکان پذیر است
بسیاری از بیماران که در کشورهای دیگر و یا در شهرها و روستاهای دور دست ایران ساکن هستند امکان ویزیت خواهند داشت در ضمن بیماران مسن و ناتوان که امکان جابجایی برای آنها دشوار است نیز می توانند از این خدمات استفاده نمایند
کاهش هزینه های درمان
با حذف هزینه رفت وآمد و سایر هزینه های جانبی ( به ویژه برای بیمارانی که از سایر شهرها مراجعه می کنند) هزینه ارائه خدمت کاهش چشمگیری می یابد، هرچند به نظر می رسد با ارائه نسخه به صورت آزاد و حذف بیمه هزینه ها افزایش می یابد ولی با توجه به عدم پوشش اغلب داروها و عدم امکان تجویز داروها برای مدت طولانی( به علت چک شدن اینترنتی دفترچه ها) در عمل هزینه کاهش خواهد یافت
امکان طرح سوال و دریافت پاسخ به صورت آنلاین
بیمارانی که نگران عوارض دارو و یا سیر بیماری خود هستند می توانند سوالات خود را مطرح نموده و پاسخ آن را دریافت کنند
کاهش زمان معطلی بیماران و همراهان
یکی از دلخوری های عمده بیماران معطل شدن طولانی در مطب بوده است . در این سیستم بیمار محدوده زمانی وقت ویزیت خود را تعیین نموده و می تواند تا زمان ویزیت به سایر کارهای خود بپردازد ، به ویژه این موضوع برای مراجعه کنندگان شاغل حائز اهمیت است
کاهش خطرات ناشی از رفت و آمد
با توجه به پاندمی ویروس کرونا و رعایت اصول بهداشتی ، تجمع افراد در مطب به مدت طولانی خطر انتقال ویروس را افزایش می دهد. از سویی دیگر خطرات ناشی سفرهای درون شهری و تصادفات جاده ای از بین می رود.
هرچند این تجربه در ایران محدود است ولی سالهاست که روانپزشکی از راه دور (Telepsychiatry)بهصورت مراقبت روانشناختی و تبادل اطلاعات ، با هدف فراهمآوردن خدمات روانپزشکی در مناطق مختلف دنیا ارائه شده است.
مقالات تحقیقاتی زیادی در خصوص مطلوب بودن این روش و عدم تفاوت در کیفیت تشخیص و درمان آن با روش سنتی انجام شده که در زیر بعضی از آنها را مشاهده می کنید:
مقاله شماره 1
مقاله شماره 2
مقاله شماره 3